dimecres, 4 de febrer del 2009

Educació proposa iniciar abans el curs i fixar una setmana de vacances al febrer

El Departament d'Educació proposa una modificació del calendari escolar a Catalunya que planteja avançar una setmana l'inici de les classes, a la segona setmana de setembre, i compensar-ho amb una setmana de vacances al febrer.
Aquesta és una proposta que Educació ha traslladat al Consell Escolar de Catalunya, òrgan on està representada la comunitat educativa, que haurà d'emetre un dictamen sobre la qüestió, encara que no serà vinculant.
Fins ara, les classes s'inicien cada curs al voltant del 15 de setembre, sempre després de la festivitat de la Diada, si bé el canvi del calendari escolar és una reivindicació antiga, sobretot per part de les associacions de pares i mares d'alumnes.
Millora a nivell pedagògic
Segons la nova proposta, que aquest matí presentarà el conseller Ernest Maragall, el canvi ja es podria portar a terme a partir del curs vinent, encara que tampoc es descarta que s'apliqui en el següent, el 2010-2011. El nombre d'hores lectives es mantindria invariable, ja que es tractaria només d'una redistribució dels dies de vacances.
No obstant, el departament considera que aquesta modificació del calendari suposaria una millora des del punt de vista pedagògic, ja que les vacances d'estiu no s'allargarien tant com fins ara, en la línia de la majoria dels països europeus.